Materialele viitorului disponibile in prezent – placi policarbonat compact

Makroplast – solutii care au la baza policarbonatul, din 1993

Placile din policarbonat compact ofera o combinatie de caracteristici de neegalat: robustete, transparenta, rezistenta la impact. Transparente ca sticla, cantaresc jumatate si sunt de 250 de ori mai rezistente la socuri. Acestea prezinta, de asemenea, cele mai bune proprietati de izolatie termica si acustica. Din acest motiv, au o versatilitate ridicata de utilizare si pot fi procesate atat la cald cat si la rece, devenind astfel potrivite pentru toate interventiile in domeniul constructiei si al industriei.

POLICARBONAT COMPACT – PLACI POLICARBONAT COMPACT

Dezvoltarea tehnologiei in domeniul extrudarii a permis realizarea unor solutii avansate pentru producerea de placi din policarbonat compact cu o latime de 2.500mm de diferite grosimi si culori. Gama de produse din policarbonat compact se imparte in placi cu protectie U.V. pe ambele parti, si placi fara protectie U.V., ideale pentru aplicatiile de tip industrial.

SIGURANTA

Placile fara protectie U.V. sunt utilizate ca sticle securizate, scuturi de protectie pentru masini-unelte (in interior). In schimb, placile cu protectie U.V. sunt utilizate pentru realizarea de acoperisuri, ferestre verticale si insemne publicitare.

GREUTATE REDUSA

Placile din policarbonat compact, in comparatie cu structurile normale din sticla, permit reducerea semnificativa a greutatii structurilor. La aceeasi grosime, greutatea placii din policarbonat compact este egala cu 50% din greutatea unei foi de sticla.

TRANSMISIA LUMINII

Placile de policarbonat detin o valoare ridicata a transmisiei luminii si pot fi produse chiar si in culorile bronz si opal.

ECONOMISIREA ENERGIEI

Placile din policarbonat compact poseda o excelenta valoare de izolare termica, ceea ce contribuie la o economie a combustibilului pentru incalzirea cladirilor.

COEXTRUDARE

Placile sunt coextrudate pe ambele parti, cu policarbonat cu o concentratie mare de absorbanti U.V., care filtreaza lumina si reduc imbatranirea polimerului, garantand astfel o rezistenta excelenta la impact chiar si dupa o lunga expunere la soare.

AUTOSTINGERE

Foile din policarbonat compacte sunt omologate Clasa1 pentru grosimi de la 8mm la 12mm, si clasificate EuroClass B-s2, d0 conform normei europene privind Reactia la foc EN 13501-1 pentru grosimi de la 2mm la 6mm.

APLICARE PLACI PLANE

Placile din policarbonat compact pot fi instalate in cea mai mare parte a structurilor si a cadrelor din PVC, lemn, otel si aluminiu. Cadrul trebuie sa mentina fixa placa, permitand, in acelasi timp, posibilitatea acesteia de a se dilata. Alegerea grosimii placii este definita in baza valorilor sarcinii solicitate.

APLICARE DE PLACI CURBATE LA RECE

Placile protejate U.V. se preteaza foarte bine la realizarea de structuri integrale arc (tip tunel).

Raza minima de curbura va fi de 150 de ori mai mare decat grosimea placii. Alegerea grosimii placii depinde atat de raza de curbura cat si de latimea placii.

CURATAREA SUPRAFETELOR

Pentru curatarea placilor se recomanda sa se foloseasca apa calda si o carpa moale.

AVANTAJUL PLACILOR COMPACTE:

 • transparenta
 • rezistenta ridicata la impact
 • clasificare buna pentru caracteristicile privind reactia la foc
 • transport facil
 • depozitare facila
 • pierderi limitate
 • adaptabilitate in santier
 • posibilitate de curbare la rece
 • cost intretinere
 • durata mare de viata
 • filtrarea radiatiei U.V.

Makroplast este diviza companiei romanesti Aluterm Group, care ofera din 1993 solutii care au la baza policarbonatul. Mai multe despre trape de fum, policarbonat compact, policarbonat celular si luminatoare puteti afla in site-ul Makroplast (makroplast.ro) in sectiunile dedicate.

Detalii tehnice despre produsul descris in aceasta pagina – policarbonat compact Makroplast vei gasi in pagina dedicata.